The remise

Former stables

Blick vom englischen Garten auf die Südseite

Read More

Geöffnetes Korbbogentor

Read More

Blick von Südosten

Read More

Charakteristisches Korbbogentor

Read More

Since its complete renovation by UBS, hardly anything reminds of the remise's previous function as stables. The single-story, elongated gabled construction is joined to the Parquin House via a gatelike connecting tract.

In 1997, the remise was renovated and rebuilt. The same year and a garden was created. This park, known as the English Garden, is modeled after a garden in the western part of the Kensington Gardens in London.

Today, the remise houses leisure and meeting rooms, some of which were redesigned between 2001 and 2002. On the ground floor, next to the central rooms, is a lounge with a bar. Upstairs, there are two clubrooms for cozy get-togethers, the Granary and the Barrack room.


Literature: This text is largely based on the Swiss Art Guide of the Society for Art History in Switzerland GSK (www.gsk.ch), published in collaboration with Wolfsberg: Cornelia Stäheli, Château Wolfsberg near Ermatingen, 3rd, updated edition, Bern 2013.